Σου αρέσει η ιστορία; 

Είσαι από αυτούς που η διχάζει την παρέα, αφού ο καθένας σε διεκδικεί για την ομάδα του, σε όλα τα παιχνίδια, γνώσεων επειδή αγαπάς τα trivia;

 Ή μήπως, είσαι ένας λάτρης του φαγητού, που θες να μαθαίνεις τα πάντα γύρω από αυτό;
Ότι και να ισχύει, δεν νοείται να μην ξέρεις λίγα πράγματα για την ιστορία του burger, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα παγκοσμίως, το οποίο, τα τελευταία χρόνια, κάνει θραύση, και στην Ελλάδα!
Έλα μαζί μας, λοιπόν, για μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του burger ανά τους αιώνες, και απόκτησε μοναδικές γνώσεις!

Αρχαιότητα

ancient romans running
Και όμως, η ιστορία του burger ξεκινά στα βάθη των αιώνων, καθώς η πρώτη αναφορά ενός είδους μπιφτεκιού, έγινε τον 4ο αιώνα μ.Χ., σε μια συλλογή Ρωμαϊκών συνταγών.
Το μπιφτέκι αυτό, το οποίο ονομαζόταν isicia omentata, περιείχε κουκουναρόσπορο, λευκό και μαύρο πιπέρι, και λευκό κρασί, και αποτελεί τον παλαιότερο «πρόγονο» του σύγχρονου burger.

Μεσαίωνας

medieval gif

Στα χρόνια της αυτοκρατορίας των Μογγόλων, που ήταν φημισμένοι για το πανίσχυρο ιππικό τους, η ανάγκη για διατροφή κατά τη διάρκεια των εκστρατειών τους, τους οδήγησε στην δημιουργία ενός εδέσματος από κρέας, το οποίο τύλιγαν και τοποθετούσαν κάτω από τις σέλες των αλόγων τους.
Το μπιφτέκι αυτό εξαπλώθηκε αργότερα στη Ρωσία, όπου, μετά από κάποιες τα τροποποιήσεις, έγινε η γνωστή steak tartare, που αποτελεί ένα δημοφιλές πιάτο, ακόμα και σήμερα.

19ος Αιώνας

titanic sailing

Η ιστορία του σύγχρονου burger εκτυλίσσεται, πλέον, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Η ακριβής προέλευσή  του δεν είναι γνωστή, αν και κάποιοι τοποθετούν τη δημιουργία του  1855 και 1904. Έπειτα, το σάντουιτς αυτό έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, χάρη στην εκτεταμένη παρουσία του σε πανηγύρια αλλά και θεματικά πάρκα, ανά όλη την βόρεια Αμερική.

Το burger σήμερα

dancing burger gif

 

Εάν θες να δοκιμάσεις ένα ιδιαίτερα νόστιμο burger, που φτιάχνεται με άριστης ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας, δεν έχεις παρά να παραγγείλεις ένα από τα burgers του Marki’s!

Μην περιμένεις άλλο!

Δώσε τώρα την παραγγελία σου online, και απόλαυσε το burger σου, στο χώρο σου!

↓↓-20% Έκπτωση Για Την Πρώτη Σου Παραγγελία Μέσω Του Site Μας!↓↓

Θέλω Τώρα Marki’s!

 

X