Markis
Blog Οι νέες τάσεις που έρχονται στο Street Food

Οι νέες τάσεις που έρχονται στο Street Food

Μια ματιά στα μενού των delivery που έχεις μαζεμένα στο σπίτι σου, θα σου δείξει ποια είναι τα δημοφιλέστερα street food στη χώρα μας. Ωστόσο, το street food όπως και καθετί, παρουσιάζει ορισμένες τάσεις, οι οποίες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, το burger ήταν πάντα δημοφιλές αλλά τα τελευταία χρόνια μπορείς να το βρεις σε συνδυασμούς που ποτέ δεν θα μπορούσες να φανταστείς. Σε αυτό το άρθρο, θα δεις τις τάσεις που θα εμφανιστούν στο γρήγορο φαγητό και το delivery το επόμενο διάστημα.

 

Αύξηση των Πιάτων Κατάλληλων για Vegetarian και Vegan

Χωρίς αμφιβολία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην χορτοφαγία και στη vegan διατροφή. Μια τέτοια διατροφή μέχρι σήμερα έκανε τα ψητοπωλείο ακατάλληλα για αυτά τα άτομα. Όμως αυτό έχει ξεκινήσει να αλλάζει. Κάθε κατάστημα πλέον έχει στο μενού του εναλλακτικές ιδανικές για τους vegetarian. Οι vegan ακόμα αντιμετωπίζουν ένα μικρό πρόβλημα αλλά και πάλι μπορούν να βρουν κάποια επιλογή μέσα σε κάθε μενού. Ενδεικτικά, πλέον ένας vegetarian μπορεί να απολαύσει ένα burger με μπιφτέκι λαχανικών ή ακόμα κι ένα σάντουιτς με τηγανιτό καλαμάρι. Αυτό όχι μόνο δεν θα σταματήσει στο μέλλον, αλλά αντιθέτως θα αυξήσει τα vegetarian πιάτα εφόσον και η ζήτησή τους θα αυξηθεί.

Περισσότερα Ασιατικά Πιάτα

Ίσως έχεις ήδη παρατηρήσει ότι το street food από την Ασία έχει ήδη κάνει μια εντυπωσιακή είσοδο στο delivery της Ελλάδας. Θυμήσου μόνο πόσα μαγαζιά υπάρχουν πλέον για φαλάφελ και πόσα άλλα για sushi. Το Aσιάτικο street food έχει τη φήμη του πολύ νόστιμου φαγητού και έτσι η τάση αυτή θα δημιουργήσει και καινούργια πιάτα σε όλα τα μενού. Ακόμα και καταστήματα που δεν έχουν καθαρά Ασιατική κουζίνα, θα αρχίσουν να βάζουν στο μενού τους ορισμένα τέτοια πιάτα αφού αποτελεί πλέον μία από τις πιο καυτές τάσεις.

Μεγαλύτερη Χρήση Διάφορων Μπαχαρικών

Η γνωριμία όμως του street food με την Ασιατική κουζίνα θα φέρει και ακόμα μια νέα τάση. Αυτή πρόκειται να είναι η χρήση πολλών διαφορετικών μπαχαρικών μέσα στα φαγητά. Πολλά καταστήματα θα πάρουν ιδέες από τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται σε άλλες κουζίνες για να δώσουν ένα νέο άρωμα στα δικά τους πιάτα. Έτσι, με τη χρήση καινούργιων μπαχαρικών θα μπορείς να απολαμβάνεις ένα Ινδικό ή ένα Μεξικάνικο σάντουιτς. Αυτή η τάση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και θα έχει ως αποτέλεσμα την παραλλαγή πολλών παραδοσιακών και αγαπημένων σου πιάτων.

Αύξηση του Delivery

Μια τάση που έχει ήδη ξεκινήσει να φαίνεται είναι ότι όλο και περισσότερα καταστήματα θα προσφέρουν delivery του φαγητού. Ακόμα και καντίνες για street food που μέχρι τώρα δεν πρόσφεραν delivery θα φροντίσουν να το εντάξουν στις υπηρεσίες τους. Φυσικά θα επωφεληθείς από αυτό, μιας και θα μπορείς να απολαμβάνεις από την άνεση του σπιτιού ακόμα περισσότερες γεύσεις. Μόνο, μην ξεχνάς τους κανόνες για πιο εύκολο delivery.

Παραγγελία μέσω Μηχανημάτων εντός των Καταστημάτων

Αυτή είναι μια τάση που ήδη έχει ξεκινήσει να ξεπροβάλει στο εξωτερικό, αλλά δεν έχει εμφανιστεί στη χώρα μας. Ενδεχομένως μάλιστα να αργήσει αρκετά να φτάσει. Πολλά καταστήματα στο εξωτερικό για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση έχουν εγκαταστήσει μηχανήματα στα οποία μπορείς να επιλέξεις το φαγητό που θέλεις. Πληρώνεις κατευθείαν στο μηχάνημα και η παραγγελία σου πηγαίνει κατευθείαν στον υπάλληλο που θα σου ετοιμάσει το φαγητό.

 

Το μέλλον στο street food σίγουρα θα φέρει αρκετές αλλαγές. Ωστόσο, το παραδοσιακό σάντουιτς στην Ελλάδα θα παραμείνει το πιο δημοφιλές πιάτο. Παράγγειλε το καλύτερο σάντουιτς της πόλης από ένα κατάστημα των Markis Food!

ΔΕΛΦΩΝ

2310319048

12:00 – 01:00

Δελφών 180, Θεσσαλονίκη 542 48

delfon@markisfood.gr

 

ΕΥΟΣΜΟΣ

2310705583

12:00 – 01:00

Μεγάλου Αλεξάνδρου 30, Εύοσμος 562 24

evosmos@markisfood.gr