Μπορεί ο γύρος στα Marki’s Food να είναι ακαταμάχητος αλλά συχνά μας ρωτάνε αν μπορεί κάποιος να φτιάξει μόνος του γύρο στο σπίτι. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η απάντηση είναι ΝΑΙ. Πάμε λοιπόν να δούμε πως να φτιάξετε γύρο χοιρινό στο σπίτι σας.

Για μια συνταγή τεσσάρων μερίδων θα χρειαστείτε τα εξής υλικά

500 γρ χοιρινές πανσέτες, 1 κρεμμύδι και 1 σκόρδο περασμένα από μπλέντερ, από ένα κουταλάκι ρίγανη, γλυκιά πάπρικα, ξερό θυμάρι, μουστάρδα, 100ml λευκό ξίδι ή κρασί, 2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο και τέλος αλάτι και πιπέρι.

Πάμε τώρα στην εκτέλεση.

Για να δούμε αν θα καταφέρετε να κάνετε καλύτερο και νοστιμότερο γύρο από τα Marki’s. Αν και δυσκολάκι, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες και ίσως τα καταφέρετε.

Αρχικά χτυπήστε καλά τις πανσέτες ώστε να λεπτύνουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τις σε πολύ λεπτές λωρίδες με πάχος να μη ξεπερνάει το ένα εκατοστό. Αλείψτε τις λωρίδες με το λιωμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξίδι ή το κρασί και στη συνέχεια πασπαλίστε τες με τη ρίγανη, το θυμάρι και τη γλυκιά πάπρικα. Αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε καλά, βάλτε το σε ένα μπολ με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Εδώ θέλει προσοχή ώστε να μη παραγγείλετε από τα Marki’s όσο περιμένετε εκτός και αν πρόκειται για κάποιο συνοδευτικό όπως τα πεντανόστιμα ορεκτικά μας (κασεροκροκέτες,πατάτες τηγανητές κ.α.), τις αλοιφές μας, ή αναψυκτικά και ποτά.

Συνεχίζουμε…Να έχετε το φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς. Ψήστε στο γκριλ για 20-25 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου μέχρι τα δείτε ότι τα κομμάτια κρέας έχουν ροδίσει αλλά προσοχή να μη στεγνώσουν. Μπορείτε φυσικά να τηγανίσετε εναλλακτικά το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι.

Για το σερβίρισμα ψήστε λίγες πίτες με λίγο λαδάκι από πάνω στο γκριλ ή στη τοστιέρα, κόψτε μια σαλάτα, κάποια αλοιφή και είστε έτοιμοι.

X