Τα μπιφτέκια είναι από τα πιάτα που αρέσουν σε όλους. Είτε σου αρέσει μόνο του, είτε μέσα σε burger κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψητά. Αν θέλεις όμως να ετοιμάσεις τα δικά σου μπιφτέκια, θα πρέπει να δώσεις προσοχή για να βγουν ζουμερά και λαχταριστά, όπως αυτά που απολαμβάνεις από τα Marki’s Food. Σε αυτό το άρθρο, σου δίνουμε όλα τα μυστικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια σου ασυναγώνιστα.

 

Βήμα 1: Επίλεξε το Ιδανικό Κρέας

Η ποιότητα που θα έχει το μπιφτέκι σου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κρέας που θα επιλέξεις. Έχε κατά νου, ότι το κρέας που θα επιλέξεις πρέπει να έχει λίπος, ώστε το μπιφτέκι να γίνει ζουμερό. Τα ιδανικότερα μέρη του μοσχαριού για κάτι τέτοιο είναι η ελιά, η λιπαρή μπριζόλα και το κότσι. Όλα αυτά είναι κομμάτια κρέατος με σωστή αναλογία λίπους, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το κρέας από οποιοδήποτε μοσχάρι θα σου δώσει ένα πολύ καλό μπιφτέκι, όμως αν θες κάτι πιο ιδιαίτερο προμηθεύσου κρέας από μοσχάρι Angus.

Βήμα 2: Ζύμωσε τον Κιμά για την Τέλεια Γεύση

Αν κάνεις μια ιστορική αναδρομή, θα βρεις ότι το πιο απλό burger παρασκευαζόταν μόνο με κομμάτια κρέατος χωρίς την προσθήκη άλλων υλικών. Ωστόσο, για ένα πεντανόστιμο μπιφτέκι που θα λατρέψουν όλοι, καλό θα ήταν να προσθέσεις στον κιμά διάφορα υλικά. Ένα κόλπο για αφράτα μπιφτέκια, είναι να ανακατέψεις μέσα στον κιμά σου ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ή θρυμματισμένη φρυγανιά. Αν θέλεις το κρέας σου να έχει επιπλέον γεύση, μπορείς να ανακατέψεις μέσα στον κιμά κάποιο τριμμένο τυρί. Σε κάθε περίπτωση, το μυστικό για ζουμερό μπιφτέκι είναι ότι ο κιμάς δεν θέλει πολύ ανακάτεμα. Μόλις βάλεις τα μυρωδικά τις επιλογής, βάλε το κρέας μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα για να δέσουν τα υλικά.

Βήμα 3: Σχημάτισε τα Μπιφτέκια σου

Τα μπιφτέκια που θα σχηματίσεις θέλεις να είναι πλατιά και χορταστικά. Θυμήσου όμως, πως σε πάχος δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2,5 εκατοστά. Επίσης, είναι σημαντικό να τα πατήσεις λίγο στο κέντρο, ώστε να είναι πιο λεπτά σε εκείνο το σημείο. Αυτή η τεχνική θα βοηθήσει τα μπιφτέκια να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βήμα 4: Επίλεξε τον Καλύτερο Τρόπο Ψησίματος

Ο καλύτερος τρόπος για να ψήσεις τα μπιφτέκια σου, είναι σε μια ψησταριά με κάρβουνα. Παρ’ όλα αυτά, στο σπίτι ενδεχομένως να μην έχεις μια τέτοια ψησταριά. Μια καλή εναλλακτική, είναι να χρησιμοποιήσεις την γκριλιέρα σου. Πριν βάλεις τα μπιφτέκια να ψηθούν, ρίξε μπόλικο αλάτι και πιπέρι πάνω τους. Παράλληλα, άλειψε τη γκριλιέρα σου με λίγο λάδι για να μην κολλήσει το κρέας.

Βήμα 5: Ψήσε τα Μπιφτέκια για Ζουμερό Αποτέλεσμα

Τα μπιφτέκια δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο. Στην αρχή χρειάζονται υψηλή θερμοκρασία για να φυλακιστούν όλα τα ζουμιά του κρέατος μέσα στο μπιφτέκι. Στη συνέχεια, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το κρέας να ψηθεί για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Bonus Βήμα 6: Πρόσθεσε το Τυρί

Αν θέλεις να κάνεις cheeseburger, η κατάλληλη στιγμή για να βάλεις το τυρί είναι την ώρα του ψησίματος, κι όχι την ώρα του στησίματος του burger. Έτσι, 1 λεπτό πριν βγάλεις το μπιφτέκι από την γκριλιέρα, βάλε από πάνω μια φέτα τυρί για να λιώσει.

 

Τώρα που τα μπιφτέκια σου είναι έτοιμα, μπορείς να ετοιμάσεις το burger που προτιμάς. Είτε σου αρέσει πλούσιο και χορταστικό, είτε θέλεις κάτι πιο ελαφρύ και διαιτητικό, μπορείς εύκολα να το ετοιμάσεις. Αν πάλι όλη η παραπάνω διαδικασία σου φαίνεται βουνό, παράγγειλε το αγαπημένο σου burger από τα Marki’s Food!

X