Ετοιμάστε χορταστικό, σπιτικό μπέργκερ μόνοι σας

Τα Marki’s Food θα σας δώσουν κάποιες συμβουλές για το πως θα ετοιμάσετε χορταστικό και ζουμερό μπέργκερ μόνοι σας στο σπίτι.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 2 άτομα είναι τα εξής:

1 μικρό κρεμμύδι

¼ κοφτό κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 κουταλιές ξίδι λευκό

½ κουταλάκι ζάχαρη

2 αγγουράκια τουρσί μέτρια σε μέγεθος από βαζάκι

Αλάτι

 

Υλικά για το Burger

250 γραμμάρια χοιρινό κιμά

¼ κοφτή κουταλιά καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά σόγια σως

1 λεπτό φρέσκο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

½ σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 μικρό κουταλάκι μπούκοβο

2 ψωμάκια για χάμπουργκερ κομμένα στα δυο

Μισό κουτάλι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μαγιονέζα

1 κουταλάκι σησαμέλαιο

Αλάτι, πιπέρι.

 

Για να φτιάξετε τα burger κάντε τα εξής:

Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε πολύ λεπτές ροδέλες. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 1/4 φλιτζάνι νερό,  το ξίδι, τη ζάχαρη και ¼ κουταλάκι αλάτι να βράσει και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βγάλτε το από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το κρεμμύδι περιμένοντας μέχρι να κρυώσει. Κόψτε τα αγγουράκια τουρσί σε λεπτές ροδέλες, βάλτε τες στο μπολ, προσθέστε κρεμμύδι και ανακατέψτε. Τα βάζετε στην άκρη και προθερμαίνετε τη ψησταριά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τώρα ήρθε η ώρα για τα Burger.

Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με τη σόγια σως, το σκόρδο, το σησαμέλαιο και το μπούκοβο. Πάρτε μισό κουτάλι από το μίγμα και κρατήστε το στην άκρη. Ύστερα προσθέστε μέσα στο μπολ τον κιμά και τα κρεμμυδάκια. Ζυμώστε το μίγμα και ύστερα χωρίστε σε 2 μέρη για να πλάσετε τα μπέργκερ. Λαδώστε τη σχάρα, τοποθετήστε τα επάνω και ψήστε για 3 με 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η κάτω μεριά. Γυρίστε τα, αλείψτε με το μίγμα σως σόγιας που έχετε στην άκρη και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά μέχρι τα μπέργκερ να ψηθούν καλά.

Τα ψωμάκια μπορείτε να τα αλείψετε στη κομμένη τους πλευρά με το ελαιόλαδο και ψήστε τα και αυτά πάνω στη σχάρα για λίγο μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα. Τώρα ανακατέψτε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα με τη καυτερή τσίλι σως. Απλώστε λίγη μαγιονέζα στο κάτω μέρος από κάθε ψωμάκι, βάλτε επάνω το μπέργκερ, μερικές φέτες κρεμμύδι και αγγουράκι τουρσί. Κλείστε τα μπέργκερ και είστε έτοιμοι.

 

Μπορείτε να πάρετε και άλλες ιδέες για συνταγές από τη μεγάλη ποικιλία Burgers του Marki’s Food.

Marki’s Burgers

 

 

X