Πριν από κάθε ταξίδι σε μια ξένη χώρα συνήθως όλοι ρίχνουμε μια ματιά στα τοπικά φαγητά. Μερικές φορές όμως αυτά μας επιφυλάσσουν μεγάλες εκπλήξεις. Υπάρχουν ορισμένα πιάτα, τα οποία είναι τόσο αηδιαστικά που θα σου φανεί αδιανόητο να τα δοκιμάσεις. Είναι γνωστό πως σε πολλές χώρες της Ασίας τρώνε ακρίδες, αλλά τα έντομα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στα περίεργα street food που σου παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο. Πάρε μια βαθιά ανάσα και φύγαμε για να ανακαλύψουμε μερικά από τα πιο αηδιαστικά φαγητά του κόσμου.

 

1.Beondegi

Στη Νότια Κορέα υπάρχει ένα πολύ δημοφιλές street food με το όνομα Beondegi. Αλλά τι είναι αυτό και γιατί έχει τη θέση του σε αυτή τη λίστα; Το φαγητό αυτό στην πραγματικότητα είναι νύμφες από μεταξοσκώληκες. Τους βάζουν διάφορα μπαχαρικά και τις βράζουν, είτε τις ετοιμάζουν στον ατμό. Στην Νότια Κορέα θα βρεις το Beondegi από διάφορους υπαίθριους πωλητές, ή να πωλείται συσκευασμένο σε κονσέρβα.

2.Balut

Επόμενος σταθμός μας είναι οι Φιλιππίνες και το διάσημο street food της χώρας αυτής, το balut. Όταν παραγγείλεις το πιάτο αυτό, θα σου έρθει ένα αυγό με το τσόφλι του, ελαφρά βρασμένο. Αυτό που πρέπει να περιμένεις όμως είναι ότι μόλις ανοίξεις το αυγό θα αντικρύσεις το έμβρυο του ζώου που μεγάλωνε μέσα του. Συνήθως πρόκειται για αυγά πάπιας και σε μερικές περιπτώσεις αυγά κότας.

3.Τηγανητή Ταραντούλα

Αυτό το street food μας ταξιδεύει στην Καμπότζη. Στη χώρα αυτή θα βρεις υπαίθριους πωλητές που προσφέρουν αυτό το φαγητό. Οι ταραντούλες τηγανίζονται με σκόρδο και αλάτι. Όταν ψηθούν είναι τραγανές από έξω, αλλά μέσα διατηρούν μια κολλώδη υφή.

4.Καρδιά της Κόμπρας

Έχεις ακούσει ότι σε ορισμένες χώρες τρώνε φίδια. Αλλά έχεις ακούσει πως στο Βιετνάμ τρώνε την καρδιά της κόμπρας; Όχι μόνο την τρώνε, αλλά την τρώνε και ωμή. Συνήθως σερβίρεται μέσα σε ένα ποτήρι μαζί με αίμα. Στη χώρα αυτή πιστεύουν πως η καρδιά της κόμπρας θα τους δώσει υπερφυσικές δυνάμεις.

5.Sannakji

Το χταπόδι είναι πολύ ωραίος μεζές. Παρόλα αυτά, στη Νότια Κορέα προτιμούν το μικρό χταπόδι, το οποίο το τρώνε ζωντανό. Το πιάτο αυτό χρειάζεται μόνο λίγο σησαμέλαιο από πάνω.

6.Casu Marzu

Το ιταλικό φαγητό φημίζεται για τη νοστιμιά του. Υπάρχει μόνο μία εξαίρεση, το Casu Marzu. Πρόκειται για ένα τυρί που ετοιμάζουν στην Σαρδηνία. Μόλις το παρασκευάσουν, το αφήνουν εκτεθειμένο έξω ώστε οι μύγες να γεννήσουν τα αυγά τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα τυρί γεμάτο προνύμφες.

7.Blodplattar

Θα παραμείνουμε στην Ευρώπη, αυτή τη φορά στη Σουηδία. Το Blodplattar είναι μια τηγανίτα. Η μόνη διαφορά από την κανονική είναι πως αυτό το πιάτο φτιάχνεται με αίμα γουρουνιού.

8.Κρασί Φιδιού

Για να κατέβουν όλα αυτά χρειάζεται και λίγο κρασί! Αρχικά από το Βιετνάμ, αλλά δημοφιλές σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ασία, μπορείς να δοκιμάσεις κρασί φιδιού. Πρόκειται για κρασί ρυζιού μέσα στο οποίο έχουν βάλει ένα δηλητηριώδες φίδι και λίγο από το αίμα του. Μη φοβάσαι όμως, το κρασί κάνει το δηλητήριο ανενεργό και λένε πως το κρασί αυτό κάνει κάλο στην υγεία.

+1 Ντούριαν

Το Ντούριαν είναι ένα φρούτο που φυτρώνει στη Μαλαισία και την Ινδονησία. Η μυρωδιά του είναι πολύ έντονη και δυσάρεστη και για αυτό δύσκολα θα το δοκιμάσεις. Παρόλα αυτά, στις χώρες αυτές θεωρείται έδεσμα.

 

Αυτά τα περίεργα street food είναι δύσκολο να σου έχουν ανοίξει την όρεξη. Για να απολαύσεις κάτι πιο νορμάλ, μπες στην ιστοσελίδα του Marki’s Food και παράγγειλε τα πιο νόστιμα ψητά.

X