Η επερχόμενη τσικνοπέμπτη τις 28/2, είναι ένας ακόμα λόγος να απολαύσετε κρέας στα κάρβουνα μαζί με οικογένεια και φίλους. Για πολλούς η τσικνοπέμπτη είναι θέμα ντελίβερι από ψητοπωλείο της περιοχής ενώ για άλλους, παραδοσιακά είναι ένας αγώνας ελληνικού μπάρμπεκιου με ότι κρεατικό (και μη) ψήνεται στα κάρβουνα. Και αν έχετε βαρεθεί τα παραδοσιακά παϊδάκια ή σουβλάκια, κάντε μια μιξ γκριλ παραγγελία από το Markis Food ή ετοιμάστε κάτι λιγάκι πιο “πειραγμένο”. Σας προτείνουμε τα εξείς:

Αρνίσια Καφτά. Τα αρνίσια κάφτα είναι ένα είδους κεμπάπ το οποίο φτιάχνεται σε χώρες της μέσης ανατολής με βάση το αρνί. Για να τα φτιάξεις: ανέμειξε 650 γραμμάρια αρνίσιο κιμά με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές μαϊντανό, 1 κ.γ κανένα, ½ κ.γ μπαχάρι, ½ κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. ΄Αφησε το μείγμα για 20 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Στην συνέχεια πέρασε το μείγμα περιμετρικά σε ξυλάκια μήκους περίπου 12 εκατοστά, φροντίζοντας το πάχος να είναι ομοιόμορφο από όλες τις πλευρές. Ψήσε στην σχάρα ή στα κάρβουνα για περίπου 7 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρονται με λιβανέζικες πίτες, γιαούρτι και σαλάτα.

Μπιφτέκια με πιπεριές φλωρίνης. Μια ζουμερή και νόστιμη παραλλαγή στο κλασικό ελληνικό μπιφτέκι είναι τα μπιφτέκια με πιπεριές φλωρίνης τουρσί. Για τα ετοιμάσετε: αναμείξτε σε ένα μπολ ⅔ κιλού κιμά ανάμεικτο (βοδινό/χοιρινό), 2 πιπεριές φλωρίνης τουρσί αλεσμένες στο μπλέντερ, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1 κ.γ δυόσμο ξηρό, 1 κ.γ πάπρικα, 1 αυγό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε λίγη γαλέτα αναλόγως πόσο σφιχτά θέλετε να είναι τα μπιφτέκια σας και πλάστε σε 5-6 μπιφτέκια μέτριου μεγέθους. Ψήστε στα κάρβουνα για περίπου 8 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Πικάντικο Μπούτι Κοτόπουλο. Μια πικάντικη συνταγή εμπνευσμένη από αμερικάνικες γεύσεις. Το μπούτι κοτόπουλο επίσης είναι πιο ζουμερό σε σύγκριση με το στήθος όποτε μαζί με την μαρινάδα του θα έχετε ένα ακόμα πιο ζουμερό αποτέλεσμα. Για την μαρινάδα: αναμείξτε σε ένα μπολ ½ φλιτζάνι μπάρμπεκιου σως, 1 κουταλιά tabasco, 1 κουταλιά soy sauce, 1 κουταλιά ξύδι και ½ κ.γ πιπέρι καγιέν. Βάλτε μέσα 4-5 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και αφήστε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα. Ψήστε στα κάρβουνα για περίπου 10 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζετε κάθε 1-2 λεπτά. Σερβίρετε με άλλα κρεατικά και σαλάτα.

Σουβλάκια με βαλσάμικο. Μια συνταγή για σουβλάκια με μεσογειακές ελληνοιταλικές νότες. Για την μαρινάδα, θα χρειαστεί να αναμείξετε 3 κουταλιές βαλσάμικο, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 1 κ.γ θυμάρι, ½ κ.γ ξύσμα lime και 1 κουταλιά άσπρο ξύδι. Περάστε τα χοιρινά σας σουβλάκια ως συνήθως σε ξυλάκια και βουτήξτε στην μαρινάδα. Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά και ψήστε στα κάρβουνα για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας ανά 2 λεπτά για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Η ομάδα του Μarkis Food, σας εύχεται καλή τσικνοπέμπτη και καλά “τσικνίσματα” !

X