Markis
Blog Τα Καλύτερα Γλυκά Street Food που μπορείς να Δοκιμάσεις

Τα Καλύτερα Γλυκά Street Food που μπορείς να Δοκιμάσεις

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως όταν θέλεις να παραγγείλεις delivery το βράδυ, η πρώτη σου σκέψη είναι τα ψητά. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι δικαιολογημένο, γιατί με τα ψητά είναι σίγουρο πως θα χορτάσεις. Παρ’ όλα αυτά, είναι ορισμένες φορές που ονειρεύεσαι γλυκά κι έτσι προτιμάς να παραγγείλεις κάτι που να ικανοποιήσει τη λιγούρα σου. Σε αυτό το άρθρο έχουμε βρει τα πιο νόστιμα γλύκα street food, ώστε την επόμενη φορά που θα λιγουρευτείς κάτι γλυκό, να ξέρεις τι να παραγγείλεις!

 

#01 Κρέπες

Από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κρέπες. Είναι ένα street food που έρχεται από τη Γαλλία και είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Παραδοσιακά στη Γαλλία τις σερβίρουν με λιωμένο βούτυρο και ζάχαρη, όμως στην Ελλάδα μπορείς να βάλεις ό,τι σου αρέσει. Ένας από τους πιο κλασικούς συνδυασμούς είναι σοκολάτα και μπισκότο, ενώ μπορείς να βάλεις και κάποιο φρούτο.

#02 Βάφλες

Οι βάφλες προέρχονται από το Βέλγιο και είναι σίγουρα ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά εδώ και καιρό. Όπως και οι κρέπες, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις τις βάφλες είναι με μπόλικη σοκολάτα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση απαιτείται και ακόμα μία προσθήκη. Δεν πρέπει να ξεχάσεις να βάλεις πάνω από τη βάφλα σου μια μπάλα από το αγαπημένο σου παγωτό.

#03 Λουκουμάδες

Οι λουκουμάδες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, το οποίο τα τελευταία χρόνια μπορείς να το βρεις και ως street food. Φυσικά, ο παραδοσιακός τρόπος για να απολαύσεις τους λουκουμάδες σου είναι με μέλι και κανέλα. Παρ’ όλα αυτά, πλέον μπορείς να τους βρεις περιχυμένους με σοκολάτα και άλλα υλικά, όπως μπισκότο, μπανάνα και φράουλα. Επίσης, πολλά μαγαζιά μπορούν να κάνουν τους λουκουμάδες σου γεμιστούς με σοκολάτα ή και κρέμα βανίλια.

#04 Pancakes

Τα pancakes έρχονται από την Αμερική και τον Καναδά και είναι ένα από τα κλασικά γλυκά για το πρωινό και το brunch. Σε αυτές τις χώρες, ο κλασικός τρόπος σερβιρίσματος είναι με ένα μικρό κομμάτι βούτυρο στην κορυφή και μπόλικο σιρόπι σφενδάμου. Όμως στην Ελλάδα, μπορείς να απολαύσεις τα pancakes σου με μπόλικη σοκολάτα και ό,τι άλλο υλικό επιθυμείς.

#05 Churros

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα γλυκά που θα βρεις είναι τα churros. Αυτά είναι παραδοσιακά ισπανικά γλυκά που θυμίζουν μπαστουνάκια. Συνήθως είναι καλυμμένα με ζάχαρη, αν και μπορείς να τα βρεις και με επικάλυψη μαύρης ή λευκής σοκολάτας. Στην Ισπανία τα churros με τη ζάχαρη καταναλώνονται μαζί με μια κούπα παχύρευστης ζεστής σοκολάτας, ώστε να μπορείς να βουτάς μέσα το γλυκό σου.

#06 Bubble Tea

Το ρόφημα αυτό προέρχεται από την Ασία και σίγουρα θα σου καλύψει την όρεξη για γλυκό. Πρόκειται για ένα δροσερό ρόφημα τσαγιού με διάφορες γεύσεις. Αφού αρωματιστεί το τσάι με το σιρόπι της επιλογής σου, διαλέγεις τις φούσκες που προτιμάς. Κάθε φούσκα είναι φαγώσιμη, μιας και είναι παρασκευασμένη από φύκι και μέσα είναι γεμάτη με σιρόπι. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να κάνεις πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς.

 

Με αυτά τα γλυκά street food θα ικανοποιήσεις τη όρεξή σου για γλυκό. Ανακάλυψε πρώτα τα πίτα club του Marki’s Food και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το γεύμα σου με ένα από τα παραπάνω επιδόρπια.

ΔΕΛΦΩΝ

2310319048

12:00 – 01:00

Δελφών 180, Θεσσαλονίκη 542 48

delfon@markisfood.gr

 

ΕΥΟΣΜΟΣ

2310705583

12:00 – 01:00

Μεγάλου Αλεξάνδρου 30, Εύοσμος 562 24

evosmos@markisfood.gr