Το διαδίκτυο μας έχει γλιτώσει από πολύ κόπο και έχει εισάγει το εύκολο Delivery φαγητού στην καθημερινότητα μας. Πλέον με ελάχιστα κλικ μπορούμε να έχουμε το φαγητό που λιγουρευόμαστε στην πόρτα μας. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να έχετε εύκολο Delivery με αυτές τις 10 συμβουλές.

 

5 Συμβουλές

1.Ψάξε το καλύτερο εστιατόριο και γυράδικο της περιοχής σου. Πιο σημαντικό από όλα τα υπόλοιπα μάλιστα είναι το γυράδικο, μιας και τα σάντουιτς είναι το πιο συνηθισμένο delivery. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει καλύτερη και πιο οικονομική επιλογή από τα Marki’s Food.

2.Η ώρα της παραγγελίας είναι πολύ σημαντική. Αν παραγγείλεις μεσημέρι ή βράδυ, τις ώρες δηλαδή με αυξημένη κίνηση, τότε είναι πιο πιθανό να γίνει κάποιο λάθος. Προτίμησε τις ώρες λίγο πριν ή λίγο μετά την μεγάλη κίνηση. Εκείνες τις ώρες οι υπάλληλοι είναι πιο χαλαροί και θα σου ετοιμάσουν με μεγαλύτερο μεράκι την παραγγελία σου.

3.Ενημερώσου για τις προσφορές των αγαπημένων σου εστιατορίων. Δεν είναι λίγα τα γυράδικα, αλλά και τα υπόλοιπα εστιατόρια, που κατά καιρούς βγάζουν συγκεκριμένες προσφορές. Βρες ποιες είναι αυτές και επωφελήσου. Αυτή την περίοδο στο Marki’s food με κάθε Menu Burger παίρνεις δώρο μια Coca cola 330ml.

4.Μην παραγγέλνεις λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο του μαγαζιού. Εκείνη την δύσκολη ώρα, όλο το προσωπικό είναι κουρασμένο και περιμένει να πάει για ξεκούραση. Αν παραγγείλεις τελευταία στιγμή, όχι μόνο δεν θα δώσουν μεγάλη προσοχή στην παραγγελία σου, αλλά θα προκαλέσεις και εκνευρισμό. Έτσι, κανένας δεν θα μείνει ικανοποιημένος.

5.Να είσαι προετοιμασμένος. Όταν παραγγέλνεις κάτι, φρόντισε να έχεις ετοιμάσει τα λεφτά για τον ντελιβερά, αλλά και να έχεις ξεκλειδώσει την εξώπορτα. Αν δεν έχεις ψιλά, θυμήσου να ενημερώσεις κατά την παραγγελία σου, ώστε να έρθει ο ντελιβεράς προετοιμασμένος.

 

+5 ακόμα

6.Να είσαι ευγενικός με τον ντελιβερά, αλλά όχι και υπερβολικά φιλικός. Ο ντελιβεράς κάνει τη δουλειά του, η οποία μάλιστα δεν είναι και εύκολη. Αν έχεις νεύρα, ή αν καθυστέρησε λίγο η παραγγελία σου μην ξεσπάσεις πάνω του. Στην αντίθετη περίπτωση, μην πιάνεις κουβέντα χωρίς λόγο μαζί του. Το πιο πιθανό είναι πως έχει κι άλλες παραγγελίες να πάει και τον καθυστερείς.

7.Ενημέρωσε το κατάστημα αν το κουδούνι δεν αναγράφει το όνομά σου. Επίσης, αν η είσοδος δεν βρίσκεται σε εμφανές σημείο, φρόντισε να δώσεις σαφείς οδηγίες. Αλλιώς ο ντελιβεράς θα σπαταλήσει πολύ χρόνο για να σε βρει, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει.

8.Το φιλοδώρημα στον ντελιβερά δεν είναι απαραίτητο. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να δώσεις, μην αφήνεις απλά τα 10 λεπτά που πρέπει να σου δώσει πίσω σαν ρέστα. Σε αυτή την περίπτωση, άφησέ του ένα κανονικό φιλοδώρημα.

9.Σε περίπτωση βροχής, φρόντισε να διευκολύνεις τον ντελιβερά. Ανεξάρτητα από τον καιρό, η παραγγελία σου θα φτάσει στην πόρτα σου. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου φροντίζοντας να διευκολύνεις την διαδικασία όσο περισσότερο μπορείς.

10.Σε περίπτωση που περιμένεις ότι το αγαπημένο σου γυράδικο θα έχει κίνηση, όπως σε βραδιά Champions League, φρόντισε να παραγγείλεις εγκαίρως. Ένα καλό διάστημα είναι μία ώρα πριν, ώστε να προλάβει να φτάσει η παραγγελία σου στην ώρα της και να μην γίνει κάποιο λάθος.

Με αυτές τις μικρές συμβουλές το online delivery μπορεί να γίνει πιο εύκολο από ποτέ!

X